Tuesday, July 23, 2024

Het is bijna tijd !

15 februari 2015


CHIC is TERUG! Bestel nu al de nieuwe single "I'll Be There" op iTunes. De single komt uit op 20 maart! GET IT »


KLIK om te vergroten

Het muziekstukje dat nu aan het spelen is had de bedoeling nooit gehoord te worden. Dat is de reden waarom het rood doorstreept is op de partituur (zie de foto hiernaast).

Toen ik deze track hoorde, hield ik van het feit dat het nog nooit door het publiek was gehoord. Zoals je kan zien op de partituur hebben we het nummer heropgenomen, en het werd een nummer voor Sister Sledge : "Love Somebody Today."

Een ander stukje ervan werd een nieuw nummer genaamd "I'll Be There," zo genoemd naar de woorden die ik zei toen ik mijn mede-oprichter van de groep Bernard Edwards dood vond in zijn hotelkamer: "Nu kan ik er zijn voor jou in de dood, zoals jij er was voor mij in het leven".

Vroeger was het altijd Nard die voor me zorgde. Ik was soms wat roekeloos. We hadden vele goede tijden en veel plezier. Dus de toon van het nummer is zeker happy te noemen. Het gaat over het ontstaan van CHIC, en hoe de dansmuziek ons leven voor eeuwig veranderde.

We hebben net onze videoclip voor "I'll Be There" opgenomen met Inez & Vinoodh, op de eerste dag van Fashion Week NYC. Perfecte timing voor een groep genaamd CHIC.

Het is ook nagenoeg perfect dat we een van het knapste en coolste fotomodel van de wereld hebben kunnen strikken voor deze video. Karlo Kloss. Het eerste wat ze me zei was, "Diana Ross haar album Diana is mijn favoriete album ooit." Ik wist meteen dat we ons nieuw R&B loving disco meisje hadden gevonden.

Zoals met al onze CHIC albums, is deze gemaakt rond een bepaald concept. 4 jaar geleden kreeg ik een zeer aggressieve kanker en ik wist niet hoeveel tijd ik nog had. Ik besloot dat het concept van het album moest gaan over "tijd" en ik zou er zo veel mogelijk mensen die ooit lid waren van CHIC erbij betrekken.

Het eerste nummer komt uit op 20 maart, 2015. Het is dan de lente-equinox - wanneer dag en nacht even lang duren. Maar in bepaalde delen van het noordelijk halfrond, zal er ook een complete zonsverduistering zijn... dus ik ga precies op die moment mijn album uitbrengen, in het land en de stad waar ze de Greenwich tijd hebben - Londen, Engeland.

We zullen daarna een serie van concerten houden in de rest van Groot-Brittannië, en ook de video uitbrengen.

De titel van het album is : "it's about time... want Het Is Bijna Tijd.

 


Ralph Rolle, Nile Rodgers & guitar tech Martin Yee sound checking in Pacha


Originele CHIC Org member Fonzi Thornton (wij werken al samen sinds Sesamstraat) maarkt zich klaar om het nummer "I'll be there" te repeteren


Karlie Kloss die haar vinyl collectie bekijkt


Folami, volledig opgemaakt voor de video shoot


Ons nieuwst CHIC Org lid, Russell Graham, die zich klaarmaakt om te repeteren


Kim Davis, volledig opgemaakt voor de CHIC "I'll Be There" video shoot door Inez+Vinoohd


Karlie Kloss die op de dansvloer komt om deel uit de maken van de live CHIC show


De enige foto waar we bijna alle 10 op staan, dus ook Jerry Barnes, Rich Hilton en Curt Ramm


Koop tickets voor de I'll Be There Tour, UK 2015 HIER »