Sunday, June 23, 2024

De Cirkel Sluiten

20 februari 2015


CHIC is TERUG! Reserveer vandaag al de nieuwe single "I'll Be There" op iTunes. Single komt officieel uit op 20 maart! GET IT »

Sinds ik de verloren CHIC tapes heb terug gevonden, zijn er ondertussen 4 jaren voorbij gegaan, maar eindelijk komt ons eerste album bijna uit. Ik voel me als een kind op kerstavond.

De nieuwe single komt uit op 20 maart 2015, tijdens de lente-equinox, wanneer dag en nacht even lang duren. Maar dit jaar zal er ook in bepaalde delen van de wereld een complete zonsverduistering plaatsvinden, wat de dag in de nacht zal veranderen. Dit is extreem zeldzaam tijdens de lente-equinox.

Ik ga officieel het nieuwe nummer lanceren op dat eigenste moment in de stad en het land waar de Greenwich tijd wordt bepaald: Londen, Engeland. De zonsverduistering zal beginnen om 8:25 (GMT) en zal eindigen om 10:41 (GMT).

In deze korte muziek teaser, is het hoogtepunt natuurlijk de zonsverduistering - wanneeer de dag plots overgaat in de nacht.

Er zal ook een supermaan zijn, dit is wanneer de maan heel dicht bij de aarde komt en dus veel groter dan normaal toont. De supermaan zal dan zijn baan rond de aarde verderzetten en opnieuw voor volledig daglicht zorgen.

Dit zal nooit meer opnieuw in mijn leven voorvallen op een lente-equinox, en het is een moment dat ik voor de rest van mijn leven zal onthouden. Voor mij is dit zeer symbolisch op de wedergeboorte van CHIC.

Ik kreeg een zeer agressieve kanker 4 jaar geleden dat mij op dit 'leven of dood' pad heeft gezet.

Het nieuwe nummer zal op een tweezijdige 12" maxi-single verschijnen.

Op de A-kant zal het nummer "I'll Be There" staan, de eerste woorden die ik uitsprak bij het vinden van mijn overleden partner Bernard Edwards (RIP) in zijn hotelkamer achter ons laatste concert samen.

Op de B-kant, staat het nummer "Back In The Old School", over de disco-scene en de bevrijdende escapades in die tijd.

"Back In The Old School" is een subliem statement over de dansmuziek. Hoewel de moderne dansmuziek bijna allemaal electronisch is, kunnen live bands zoals CHIC en DJ's makkelijk naast elkaar blijven bestaan, net zoals de disco muziek vele verschillende mensen bij elkaar bracht. Dance muzikanten zijn de laagste trap op de muzikale voedselketen, we zijn sterker verbonden dan verdeeld.

Beide nummers worden gespeeld door de originele bandleden van CHIC samen met de percussionisten "The Martinez Brothers" op "I'll Be There". Deze werken zijn mijn eerbetoon aan de originele CHIC Organization - muzikaal, artistiek en spiritueel... wat mij toelaat om in mijn hart de Cirkel te Sluiten

 


Ik heb vele dozen gevonden van Nile Rodgers en de verloren CHIC Org tapes


De voltallige vroegere CHIC Org. Jammer genoeg ben ik de enige van de 5 mannen die nog leeft


CHIC, Sister Sledge en Atlantic Top Brass - de nieuwe CHIC single is gemaakt vanuit een Sister Sledge nummer


Ik na het inspelen van "I'll Be There" met The Martinez Brothers


"Got To Love Somebody" is het nummer waarop ik de eerste single heb opgebouwd


Ik, Nard, en Tony aan het jammen op het Soul Train podium


Kim, Fonzi, Luci, Alfa en Folami gedirigeerd door mij tijdens de opnames van het nummer "I'll Be There" door CHIC


CHIC "I'll Be There" / "Back In the Old School" :: GET IT »